Sport

Đoković na štakama poslao poruku: Operacija dobro prošla, želim što pre da se vratim na teren

Još uvek zvanično najbolji teniser sveta, makar do kraja ove sedmice, oglasio se po prvi put nakon operacije kolena koju je obavio u sredu uz objavu fotografije sa svojim timom
Đoković na štakama poslao poruku: Operacija dobro prošla, želim što pre da se vratim na terenGetty © NurPhoto / Contributor

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je u četvrtak da je njegova operacija kolena dobro prošla i dodao da će dati sve od sebe da se što pre vrati na teren.

Đoković je na svom Instagram nalogu objavio sliku iz Pariza posle operacije kolena.

"Proteklog dana morao sam da donesem neke teške odluke nakon što sam pretrpeo kidanje meniskusa tokom mog poslednjeg meča. Još uvek obrađujem sve, ali sa zadovoljstvom vas obaveštavam da je operacija prošla dobro", napisao je Đoković.

On se zahvalio lekarskom timu, kao i navijačima na podršci.

"Veoma sam zahvalan na timu lekara koji je bio uz mene, kao i na ogromnoj podršci koju sam dobio od svojih navijača. Daću sve od sebe da budem zdrav i spreman da se što pre vratim na teren. Moja ljubav prema ovom sportu je jaka i želja da se takmičim na najvišem nivou je ono što me drži. Idemooo", naveo je Đoković.

Još uvek nije poznato kada će se Đoković vratiti na teren, ali je izvesno da neće biti spreman za nastup na Vimbldonu. To znači da bi njegov prvi nastup ponovo mogao da bude u Parizu, na kompleksu Rolan Garosa, ali predstavljajući Srbiju na Olimpijskim igrama.

Đoković je u utorak odlučio da se povuče sa Rolan Garosa, pošto je povredio meniskus desnog kolena tokom meča osmine finala protiv Argentinca Fransiska Serundola. On je u ponedeljak pobedio Serundola 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3, ali je posle dodatnih pregleda odlučio da se povuče sa turnira zbog povrede.

image