Sport

Zvezda je i zvanično šampion, dodela pehara od 19.00 u "Pioniru"

Košarkaška liga Srbije registrovala je službenim rezultatom (20:0) drugi meč finalne serije, pa je tako Crvena zvezda i zvanično odbranila titulu šampiona države

Zvezda je prvo odbranila domaći teren i slavila sa 89:88 u prvom meču finalne serije.

Druga utakmica je prekinuta u trećoj četvrtini pri dvocifrenom vođstvu Partizana zbog navijačkih incidenata, nakon čega je usledio neverovatan rasplet.

Sudije i košarkaši Crvene zvezde povukli su se i ostali su u svlačionicama, dok se "Beogradska arena" ne isprazni.

Predstavnici KK Partizan imali su informaciju da se meč nastavlja u četvrtak, zbog čega su otišli kući.

Po povratku arbitara na teren, obe ekipe dobile su 15 minuta da se vrate na parket. Kako Partizanovih igrača nije bilo, sudije su odsvirale kraj meča.

KLS je proglasio pobedu Zvezde službenim rezultatom 20:0, a kako se navodi, odluka je doneta na osnovu člana 20 stav jedan i stav dva (20.2.1) FIBA službenih pravila igre.

Za najkorisnijeg igrača finala izabran je košarkaš crveno-belih Dejan Davidovac, koji je ujedno poneo i titulu najboljeg strelca.

Crvena zvezda saopštila je da će dodela pehara i proslava titule, biti održana od 19.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"KK Crvena zvezda obaveštava javnost da će ceremonija dodele pehara šampionu Srbije i medalja, biti organizovana u četvrtak u 19 časova u hali ‘Aleksandar Nikolić‘".

"Naš klub je u četvrtak u 14 časova dobio i zvaničnu odluku Košarkaške Lige Srbije da je druga utakmica finala koja nije završena u sredu uveče u Beogradskoj Areni, registrovana prema propozicijama takmičenja službenim rezultatom 0:20 za KK Crvena zvezda Meridianbet, koji je time i deveti put uzastopno postao šampion naše zemlje i zaokružio izvanrednu sezonu trećim peharom! Svi zainteresovani Zvezdaši mogu prisustvovati ovoj ceremoniji u četvrtak uveče od 19 časova, a ulaz u halu biće omogućen na tribinama C i D", navodi se u saopštenju Zvezde.

image