Sport

"Bomba" u Partizanu, Aleksandar Stanojević ponovo trener crno-belih

Srpski stručnjak Aleksandar Stanojević novi je trener Partizana, prenose domaći mediji
"Bomba" u Partizanu, Aleksandar Stanojević ponovo trener crno-belih© ATA Images

Stanojević se vraća u Partizan za treći mandat, pošto je prethodno vodio crno-bele od 2010. do 2012, kao i od 2020. do 2022. godine.

Prema pisanju domaćih medija, Stanojević je već neko vreme vršio pregovore sa upravom kluba, koja je rešila da se zahvali Albertu Nađu.

Nađ je na klupi Partizana nasledio Igora Duljaja i znalo se da se najverovatnije radi o privremenom rešenju.

"Aleksandar Stanojević je posle više od mesec dana razgovora, prošlog četvrtka seo za sto sa generalnim direktorom, dogovorio značajan deo buduće saradnje, ali je konačan odgovor ostavio za tekuću sedmicu u kojoj je i definitivno dao pristanak na početak trećeg trenerskog mandata u Humskoj", preneo je "Telegraf".

U prvom navratu, od 2020. do 2012. Stanojević je osvojio dve titule prvaka i Kup Srbije, Partizan je pod njegovom komandom igrao i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Drugi mandat nije bio toliko uspešan. Partizan u periodu od 2020. do 2022. nije osvojio trofej, ali je takođe uspeo da obezbedi plasman u grupnu fazu Lige konferencija, ekipa je prezimela u Evropi.

Stanojević će u trećoj "epizodi" u Partizanu imati težak zadatak, ali i šansu da ekipu vrati u Ligu šampiona, pošto crno-beli učestvuju u kvalifikacijama za narednu sezonu u elitnom takmičenju.

image