Sport

Mesi pričao o Svetskom prvenstvu 2026: Godine su samo broj, ali i realnost

Argentinski fudbaler Lionel Mesi, govorio je o svom potencijalnom nastupu na Svetskom prvenstvu 2026. godine
Mesi pričao o Svetskom prvenstvu 2026: Godine su samo broj, ali i realnostGetty © MB Media

Omaleni fudbaler je 2022. godine u Kataru, ostvario dugo čekani cilj.

Mesi je predvodio Argentinu do treće titule na Svetskom prvenstvu i tako "prešao igricu" zvanu fudbal.

Iako su brojni svetski mediji navodili da će Mundijal u Kataru biti poslednje veliko prvenstvo na kojem će Mesi nastupati u nacionalnom timu, to ipak nije slučaj.

Fudbaler Inter Majamija će igrati na predstojećem šampionatu Južne Amerike, a Mesi je govorio i o Svetskom prvenstvu 2026, koje će se održati u SAD.

"Sve zavisi od toga kako se budem osećao fizički. Moram biti iskren prema sebi. Ima još dosta vremena do toga, ali i ne mnogo, jer je poznato da vreme brzo prolazi. Ne znam kako ću se osećati u trenutku kada se ta odluka bude donosila", rekao je argentinac.

Mesi je dodao da je svestan svojih godina, ali i sposobnosti.

"Godine su realnost koja je tu, uprkos tome što su samo broj. Utakmice koje igram sada nisu kao one koje sam igrao kada sam bio u Evropi. Takmičio sam se na svaka tri dana, bilo to u Ligi šampiona, ili španskom i francuskom prvenstvu. Ključno u mojoj odluci biće to kako se osećam na terenu, ali i kako se osećam i kakav odnos imam sa svojim saigračima. Moraću da procenim da li sam na njihovom nivou, ili ne. Videćemo", izjavio je Mesi.

image