Sport

Srbija ima dvoje finalista na Evropskom prvenstvu – Angelina i Strahinja skaču za medalje u Rimu

Naša reprezentacija će imati takmičare koji će se boriti za odličja u prestonici Italije
Srbija ima dvoje finalista na Evropskom prvenstvu – Angelina i Strahinja skaču za medalje u RimuGetty © Mattia Ozbot / Stringer

Srpski atletičari Angelina Topić i Strahinja Jovančević plasirali su se u finala Evropskog prvenstva u disciplinama skok uvis, odnosno skok udalj.

Topićeva je do finala stigla pošto je u kvalifikacijama skočila potrebnu normu od 1,92 metra.

Finale će biti u nedelju, 9. juna u večernjem programu.

Angelina brani bronzu sa prethodnog prvenstva Evrope u Minhenu.

Borba za medalju očekuje i Jovančevića, koji je do finala skoka udalj došao u kvalifikacijama i skokom u trećoj seriji 7,95 metara zauzeo 12. mesto.

Drugi srpski predstavnik Lazar Anić nije uspeo da se domogne finala, jer je u prvoj seriji preskočio 7, 88 metara, a zatim dva puta prestupio.

Finale je na programu u subotu od 20 sati.

Prethodno, reprezentacija Srbije je ostala bez još nekoliko finala.

Milica Emini nije uspela da se plasira u finale u trci na 100 metara sa preponama. Ona je imala vreme 13,24 i zauzela 12. mesto, dok je 11 najboljih prošlo dalje. Finale joj je izmaklo za jednu stotinku sekunde.

Aleksa Kijanović je ostao bez polufinala trke na 100 metara, dok su Armin Sinančević i Asmir Kolašinac stali u kvalifikacijama u disciplini bacanje kugle.

Sinančević, srebrni sa prethodnog prvenstva Evrope, završio je učešće u kvalifikacijama pošto nije imao nijedan ispravan hitac.

Kolašinac je zauzeo 18. mesto sa bačenih 19,19 metara.

U finale koje će biti održano u subotu, plasiralo se 12 najboljih.

image