Karpin bez dileme: Rusija ima tim koji može da igra Evropsko prvenstvo

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Valeri Karpin, izjavio je nakon ubedljive pobede nad Belorusijom da njegovi momci imaju kvalitet da igraju na Evropskom prvenstvu

Zbog suspenzije nacionalnog tima, kao i klubova sa svih međunarodnih takmičenja, Rusiji je zabranjeno da igra kvalifikacije za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Ipak, da Rusija još uvek važi za evropskog velikana, "Zbornaja" je potvrdila u prijateljskim susretima.

Posle pobede nad Srbijom, Rusija je bila ubeljdiva protiv Belorusije u Minsku.

Izabranici Valerija Karpina slavili su sa 4:0, nakon čega je selektor reprezentacije Rusije izjavio da njegovi momci imaju kvalitet da igraju na šampionatu Evrope.

"Sve je bilo odlično, ali to ne znači mnogo. Da je sve bilo kako treba, ovaj tim bi se kvalifikovao na Evropsko prvenstvo. Istovremeno, nedostajalo nam je pet ili šest veoma važnih igrača. Velike pohvale imam za Alekseja, ali i za Antona Mirančuka, Čalova, Glebova... Svi su odigrali odlično", utisci su Karpina nakon pobede nad Belorusijom.

Imao je selektor Rusije i pohvalu za proivnika.

"Protivnik je bio više nego dobar. Sadašnji tim Belorusije bi bio u gornjem delu tabele Premijer lige Rusije", dodao je Karpin.

Od uvođenja sankcija, Rusija je odigrala 13 prijateljskih susreta, na kojima je upisala po šest pobeda i remija, dok je samo jednom bila poražena.