Sport

Angelina Topić je čudo - sa 18 godina do evropskog srebra za Srbiju!

Neverovatno veče za srpsku atletiku i ponovo u režiji supertalentovane Angeline Topić koja je donela još jedno vredno odličje sa velikih takmičenja
Angelina Topić je čudo - sa 18 godina do evropskog srebra za Srbiju!Getty © David Ramos / Staff

Osamnaestogodišnja atletičarka osvojila je srebrnu medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu atletici u Rimu, pošto je preskočila visinu od 197 centimetara!

Ćerka legendarnog skakača došla je tako nadomak sopstvenog rekorda Srbije koji iznosi 198 centimetara, ali daleko važnije biće joj što je osvojila i drugo odličje na evropskim prvenstvima u karijeri.

Topićeva je u Minhenu pre dve godine stigla do bronze, sada je napredovala do srebra, stigavši do druge medalje i pre nego što će u julu ove godine proslaviti 19. rođendan.

Neprikosnovena Jaroslava Mahučik, ukrajinska skakačica, završila je ispred Angeline sa 201 preskočenim centimetrom, a sjajno je znati da je Topićeva do ovog odličja stigla uprkos tome što je u Rimu padala kiša.

Do bronze je stigla još jedna Ukrajinka, Irina Geraščenko, takođe sa 197 centimetara, ali je više puta rušila od Topićeve na ranijim visinama.

image