Dončić ne može sam u finalu, Boston na pola puta do šampionske titule

"Zeleni" su odbranili domaći teren i sada imaju veliku prednost u borbi za najvažniji košarkaški trofej

Boston seltiksi poveli su 2-0 u finalnoj seriji NBA lige protiv Dalasa, pošto su i u drugoj utakmici bili bolji, ovoga puta rezultatom 105:98.

Ekipa koju vodi Džo Mazula je ispunila prvi cilj, pobedila na dve utakmice na kojoj je bila domaćin i napravila veliki korak ka osvajanju šampionskog prstena.

Franšiza iz Masačusetsa, jedna od najvećih u istoriji najjače lige na svetu, na pola puta je do svoje 18. titule, a prve posle više od 15 godina.

Boston je poslednji put osvojio NBA ligu 2008. godine i sada je ponovo u odličnoj situaciji da vrati pehar u svoje vitrine.

Posle uvodnog poraza, Dalas je bolje otvorio susret i imao vođstvo, ali je domaćin uspeo da se vrati i napravi preokret u trećoj četvrtini.

Ponovo su gosti imali samo jednu napadačku opciju, bio je to Luka Dončić, što su Seltiksi iskoristili, došli do maksimalnih +13 i potom sačuvali prednost do kraja.

Dončić je još jednom bio sjajan, ponovo je kompletirao tripl-dabl sa 32 poena (12/21 iz igre) i po 11 skokova i asistencija, a imao je još četiri ukradene i osam izgubljenih lopti.

Međutim, nije imao adekvatnu podršku saigrača, prvi sledeći na listi strelaca bio je Vošington sa 17 poena, jednim više od Kajrija Irvinga koji je ponovo podbacio.

Na drugoj strani, igrači u crnim dresovima mnogo bolje su rasporedili poene, a "iks faktor" ovoga puta bio je Džru Holidej koji je predvodio svoj tim.

Duel je završio sa 26 poena i 11 skokova, uz samo tri promašaja iz igre (11/14). Džejlen Braun je dodao 21 poen, uhvatio četiri lopte i podelio sedam uspešnih dodavanja, dok se Džejson Tejtum zaustavio na 18 poena, devet skokova i 12 asistencija.

Boston ima veliku prednost i šansu da već u Teksasu dođe do trofeja.

Serija se sada seli u Dalas, gde će biti odigrane treća i četvrta utakmica, a prva sledeća na programu je u noći između srede i četvrtka po srednjoevropskom vremenu.