Sport

Kolaković: Motivisani, strpljivi i hrabri kada je bilo najpotrebnije

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković izjavio je da je njegov tim strpljivom i hrabrom igrom stigao do pobede protiv Kanade u Ligi nacija
Kolaković: Motivisani, strpljivi i hrabri kada je bilo najpotrebnije© Odbojkaški savez Srbije/FIVB

Odbojkaši Srbije pobedili su u Otavi selekciju Kanade rezultatom 3:1, po setovima 21:25, 25:20, 25:18, 25:23 u poslednjoj utakmici na turniru druge sedmice Lige nacija.

Izabranici Igora Kolakovića su se sa 7,98 bodova osvojenih u meču protiv Kanade vratili u trku za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija je trenutno na devetom mestu FIVB rang-liste sa 251,55 bodova, dok je Kuba deseta sa 250,64 boda.

"Mislim da smo napravili sjajnu pobedu u prepunoj dvorani", počeo je Kolaković.

"Bili smo veoma motivisani, izuzetno strpljivi. Mislim da smo bili i hrabri kada je bilo najpotrebnije. Ušli smo opet u meč sa dozom mekoće. Međutim, kako je meč odmicao, mislim da su stvari posložene kako treba."

On je istakao da Kanada ima sjajan tim.

"Mislim da je ovo vrlo važna pobeda i za samopouzdanje svih nas i za bodovni saldo. Sada je jasno da će poslednji turnir Lige nacija u Sloveniji da odluči ko će ići na Olimpijske igre u Parizu."

Kolaković je pohvalio sve odbojkaše Srbije.

"Tek smo napravili jedan korak ka onome što nas interesuje, a to je da u ovih narednih sedam dana, kada se vratimo u Beograd, mirno treniramo i da se i mentalno i fizički spremimo za turnir u Ljubljani", zaključio je Kolaković.

Utakmice poslednje, treće sedmice Lige nacija, koje će biti odigrane od 18. do 23. juna u Ljubljani, odlučiće o tome ko će izboriti plasman na Igre.

Odbojkaši Srbije će u prestonici Slovenije igrati protiv Kube, Turske, Poljske i domaćina. Kuba će pored Srbije igrati protiv Slovenije, Bugarske i Poljske.

image