Sport

Zvezda dovela pojačanje za sredinu terena - reprezentativac Gvineje Bisao

Reprezentativac Gvineje Bisao Dalsio Gomeš potpisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom uz mogućnost produženja na još jednu sezonu, saopštio je beogradski klub u ponedeljak
Zvezda dovela pojačanje za sredinu terena - reprezentativac Gvineje Bisao© FK Crvena zvezda

Dalsio je u novom klubu zadužio dres sa brojem 22.

"Veoma sam srećan što sam ovde i što ću moći da doprinesem ekipi. Crvena zvezda je veliki, sjajan klub, uvek se bori za sve trofeje, a ja sam tu da pomognem. Drago mi je što ću imati priliku da ponovo sarađujem sa Vladanom Milojevićem, on je moj trener, ali i prijatelj", rekao je Dalsio, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

"Upoznat sam sa klubom, s obzirom na to da imam nekoliko prijatelja koji su igrali u Zvezdi, kao što su Ben, Dauda i Tomane. Ispričali su mi dosta toga o Crvenoj zvezdi. Ne volim mnogo da pričam o sebi, želim da govorim na terenu", istakao je reprezentativac Gvineje Bisao.

Dalsio je rođen 22. maja 1996. godine u portugalskoj Almadi. On je karijeru započeo u Belenensešu, a zatim je nastupao za Benfiku B. On je 2017. bio pozajmljen škotskom Rendžersu, a potom je igrao za Panetolikos, Jonikos i Apoel iz Nikozije. Najbolje se snalazi u ulozi centralnog veznog fudbalera, ali može da pokriva više pozicija na sredini terena.

Gomeš je prošao omladinske selekcije Portugalije, a od 2022. nastupa za A reprezentaciju Gvineje Bisao.

image