Sport

Operisao je Đokovića, pa doneo loše vesti za Vimbldon: Veoma su male šanse...

Novak Đoković je ovog ponedeljka ostao bez prvog mesta na ATP listi, pošto je završio učešće na Rolan Garosu u četvrtfinalu, predavši bez borbe Kasperu Rudu
Operisao je Đokovića, pa doneo loše vesti za Vimbldon: Veoma su male šanse...Getty © Dan Istitene / Staff

Pao je i na treću poziciju na rang listi, ali daleko veća briga za njega je operacija desnog kolena koju je prošle srede obavio kako bi što pre mogao da se vrati na teren.

Đoković je rešio da operiše meniskus u najkraćem roku, a mnogi se pitaju da li to znači da se srpski teniser nada nastupu na Vimbldonu. Kako ističe francuski doktor Antoan Gerometa, koji je i obavio operaciju na Đokovićevom kolenu, to je gotovo nemoguće.

"Veoma je mala verovatnoća da će on biti na 100 odsto posle tri sedmice", rekao je Gerometa, a preneo je francuski "Ekip".

To znači da su male šanse da će Đoković braniti 1.200 bodova koje je prošle godine osvojio nastupom u finalu Vimbldona, kao i da su daleko veće šanse da njegov prvi naredni turnir bude ponovo na šljaci, na ATP turniru u Hamburgu.

To je posebno važno zbog činjenice da će se na šljaci igrati i na Olimpijskim igrama u Parizu, na kompleksu Rolan Garosa, što je Đokovićev prioritet za 2024. godinu.

image