Sport

Zvezda se oglasila - Tobi i Gilespi više nisu košarkaši crveno-belih

Klub sa Malog Kalemegdana se oglasio povodom rastanka sa dvojicom košarkaša koji su protekle sezone nosili crveno-beli dres
Zvezda se oglasila - Tobi i Gilespi više nisu košarkaši crveno-belihGetty © Tolga Adanali / Contributor

Slovenački košarkaški reprezentativac Majk Tobi i Amerikanac Fredi Gilespi više nisu članovi Crvene zvezde, saopštio je danas beogradski klub.

"Obojica igrača imala su ugovore, koji su istekli sa poslednjom utakmicom našeg tima u takmičarskoj sezoni 2023/2024. Klub ovom prilikom želi da se zahvali Majku i Frediju na svemu što su učinili noseći dres Crvene zvezde, ali i predstavljajući naš klub van terena", saopštili su crveno-beli.

Tobi i Gilespi su ove sezone sa Crvenom zvezdom osvojili tri trofeja -Kup Radivoja Koraća, regionalnu ABA ligu i Superligu Srbije.

"Posvećenost, koju su pokazali kao deo ovog kluba i tima do poslednjeg dana, čak i kada su mogli da se vrate svojim kućama i imali dozvolu kluba za to, govori da smo izabrali dobre ljude koji su stavili interes Crvene zvezde i tima ispred svojih ličnih. Crvena zvezda ovom prilikom želi Frediju i Majku puno zdravlja, sreće i sportskih uspeha u nastavku njihovih profesionalnih karijera", zaključuje se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

image