Sport

Pešić saopštio spisak kandidata za Olimpijske igre - tu je i Nikola Jokić!

Aktuelni vicešampion sveta, muška košarkaška reprezentacija Srbije, predstavljaće našu zemlju na Olimpijskim igrama koje se u julu i avgustu održavaju u Lilu i Parizu
Pešić saopštio spisak kandidata za Olimpijske igre - tu je i Nikola Jokić!Getty © DeFodi Images / Contributor

U susret početku priprema, selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić je odredio spisak od 16 kandidata za srpski nacionalni tim.

Na spisku se nalazi i Nikola Jokić, oko kojeg se ponovo mesecima spekuliše hoće li ili ne zaigrati za Srbiju na Olimpijskim igrama, a vredi napomenuti da će na najveću sportsku smotru moći da ode samo 12 od 16 reprezentativaca sa spiska.

Kandidati za nastup na Igrama su: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Prvi zvanični prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi put u Abu Dabi, gde će se "orlovi" sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Potom sledi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, tim Srbije kreće 24. jula, a na Olimpijskim igrama igraće protiv selekcija SAD, Južnog Sudana i jednog tima iz kvalifikacija.

image