Argentina vođena Mesijem eliminisala Australiju i izborila četvrtinfale

Fudbalska reprezentacija Argentine eliminisala je selekciju Australije sa 2:1 (1:0) i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru.

U svom 1000. meču u karijeri, Lionel Mesi vodio je Argentinu do pobede nad Australijom i plasmana u četvrtfinale Mundijala u Kataru.

"Gaučosi" su večim delom susreta kontrolisali tempo, imali znatno veći posed, stvarali šanse i na kraju zasluženo, ali dosta neizvesnije od očekivanog, trijumfovali.

Mesi je u 35. minutu iskoristio lošiju postavku odbrane Australije i levom nogom poslao preciznu loptu u mrežu rivala.

Omaleni fudbaler tako je postigao svoj prvi gol u karijeri u nokaut fazi takmičenja, kojim je pretekao legendarnog Dijega Armanda Maradonu po broju golova za reprezentaciju na Svetskim prvenstvima.

Argentina je na poluvreme ponela prednost od 1:0, a u nastavku je nastavila da igra u istom ritmu.

Tražili su izabranici selektora Skalonija rupu u zgusnutoj odbrani "kengura".

I kada je nisu sami našli, Australija im je poklonila pogodak.

Igrao se 57. minut, kada je golman Rajan u svom petercu izgubio loptu, požrtvovani Alvarez je to iskoristio i doneo Argentini prednost od 2:0.

Retko ko je mogao da očekuje neizvesnu završnicu nakon tog trenutka, ali se Australija nije predavala.

U 77. minutu, nakon prodora Behiča, lopta je stigla do Gudvina, koji je šutirao sa distance, a blok Fernandeza skrenuo je loptu u mrežu za 2:1.

Do kraja meča, viđeno je bar pet potpuno izglednih prilika za gol.

Obe ekipe mogle su do jednog ili čak dva pogotka.

Lautaro Martinez imao je tri gotovo stopostotne šanse, ali je napadač Intera neverovatno loše reagovao u sve tri, pogotovo imajući u obzir da je u dva navrata sam izbio pred golmana Rajana.

Ima za čim da žali Australija, koja je u dve prilike gotovo već videla loptu u mreži rivala.

Behič je imao jedan od najboljih solo-prodora na turniru, ali je u poslednjem trenutku Lisandro Martinez izblokirao njegov pokušaj.

U sedmom, poslednjem minutu nadoknade, nakon nekoliko odbitaka, lopta je stigla do Kuola, koji je bio sam ispred golmana Emilijana Martineza, koji je ipak izašao kao pobednik iz te situacije.

Argentina je pobedom izborila plasman u četvrtfinale, gde će se sastati sa selekcijom Holandije.

Holanđani su sa 3:1 eliminisali reprezentaciju SAD.