Sport

Real Madrid razjasnio sve: Učestvovaćemo na Svetskom klupskom prvenstvu 2025.

Fudbalski klub Real Madrid potvrdio je u ponedeljak da će učestvovati na Svetskom klupskom prvenstvu
Real Madrid razjasnio sve: Učestvovaćemo na Svetskom klupskom prvenstvu 2025.Getty © Julian Finney - UEFA / Contributor

Real Madrid i njegov trener Karlo Ančeloti razjasnili su da će se osvajač Lige šampiona takmičiti na Svetskom klupskom prvenstvu sledeće godine, iako je Italijan u intervjuu za "Il Đornale" rekao da će klub "odbiti poziv".

Ančeloti je kasnije na društvenim mrežama objavio da njegove reči nisu protumačene na pravi način.

"Moje reči o Svetskom prvenstvu nisu protumačene na pravi način. Naravno da nemam ništa protiv toga da učestvujemo na tom turniru, jer to je šansa da osvojim novi pehar sa Realom", rekao je Ančeloti.

Klub iz Madrida se oglasio saopštenjem u kojem navodi da će igrati na turniru.

"Real Madrid želi da objavi da ni u jednom trenutku nije bilo pitanja u vezi sa našim učešćem na novom klupskom Svetskom prvenstvu koje će organizovati FIFA u narednoj sezoni 2024/25. Naš klub će učestvovati, kako je planirano u ovom takmičenju i mi smo ponosni i uzbuđeni što smo u to uključeni. Želimo još jednom da inspirišemo milione naših navijača širom sveta novim trofejom", naglasio je madridski velikan.

Real je jedan od 12 evropskih klubova koji su se već kvalifikovali za Svetsko prvenstvo na kojem će igrati 32 tima iz celog sveta i koji će se održati u SAD od 15. juna do 13. jula 2025. godine.

image