Sport

Mesijevih 1.000 utakmica - njegov učinak na njima deluje nestvarno

Fenomenalni Argentinac proslavio je veliki jubilej na Mundijalu
Mesijevih 1.000 utakmica - njegov učinak na njima deluje nestvarnoGetty © Alex Pantling / Staff

Neverovatni Lionel Mesi bio je važan deo pobede Argentine protiv Australije u utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru.

U trijumfu 2:1, Mesi je bio strelac vodećeg gola za Argentince, čime je na sjajan način obeležio veliki jubilej - svoju 1.000. utakmicu u profesionalnoj karijeri.

A kao što se dalo i pretpostaviti, učinak koji je Leo ostvario na tih 1.000 mečeva za Barselonu, Pari Sen Žermen i nacionalni tim, deluju potpuno nestvarno.

Mesi je na hiljadu mečeva zabeležio 1.122 učešća u golovima, što predstavlja broj postignutih golova i asistencija za pogodak. Gol protiv Australije bio je njegov 789. u karijeri, a 94. za Argentinu u 169. nastupu.

To znači da je Mesi u karijeri zabeležio i 333 asistencije, ali posebno je interesantno da je protiv "kengura" postigao deveti gol na Mundijalima u karijeri, čime je pretekao neponovljivog Dijega Armanda Maradonu.

Po jednoj stvari Maradonu još nije stigao, ali i to će pokušati da uradi u naredne dve sedmice - da osvoji titulu prvaka sveta. U četvrtfinalu će prvo morati da bude deo tima koji će savladati Holandiju...

image