Sport

Van Gal oduševio Holandiju: Juče sam ga poljubio, sad moram i pred vama

Selektor Holandije je toliko bio srećan zbog odličnog nastupa Denzela Dumfrisa da je rešio da ga poljubi pred čitavim svetom
Van Gal oduševio Holandiju: Juče sam ga poljubio, sad moram i pred vamaGetty © Christopher Lee / Stringer

Fudbaleri Holandije plasirali su se u subotu u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su u prvoj utakmici nokaut faze savladali SAD 3:1.

Junak tog trijumfa bio je Denzel Dumfris, desni spoljni holandskog sastava, koji je prvo zabeležio dve asistencije, a potom i jedan pogodak.

On je očekivano bio proglašen za igrača utakmice, a da je atmosfera u holandskoj reprezentaciji posle toga bila odlična pokazao je i Luj van Gal na konferenciji za medije.

Selektor tima koji će u četvrtfinalu igrati protiv Argentine i neponovljivog Lionela Mesija, bio je sjajno raspoložen. On je na konferenciji za medije sedeo upravo pored Dumfrisa, kojem je želeo da pokaže koliko je srećan zbog njegove partije.

"Juče sam mu dao jedan poljubac, a i sada ću da mu dam još jedan, tako da svi mogu da vide", rekao je Van Gal pre nego što je poljubio svog pulena. Dumfris se naravno sve vreme smejao, a očito je da 71-godišnji selektor Holandije pronašao način da pomogne da njegov tim bude još povezaniji i spremniji za ostvarivanje velikog rezultata.

image