Sport

Fudbaler Australije zaplakao pred kamerama: Kad Argentinci ovako slave...

Džeksonu Irvajnu je jako teško pao poraz njegove selekcije u osmini finala Svetskog prvenstva
Fudbaler Australije zaplakao pred kamerama: Kad Argentinci ovako slave...Getty © Buda Mendes / Staff

Fudbaleri Australije završili su na trećem mestu u grupi azijskih kvalifikacija, iza Saudijske Arabije i Japana. Bila su im potrebna dva baraža da bi stigli do Svetskog prvenstva u Kataru.

A tamo su uspeli da stignu do osmine finala na iznenađenje svetske javnosti i namuče Argentinu. Ali i pored toga, vezista Džekson Irvajn teško je doživeo poraz.

Argentina je u subotu uveče slavila rezultatom 2:1, a sve to su zajedno sa navijačima proslavili u pravom delirijumu, kao da su ostvarili daleko veći uspeh nego ulazak u četvrtfinale protiv ekipe protiv koje su bili veliki favoriti.

To je primetio i Irvajn, koji je u razgovoru za australijske medije bio vrlo emotivan i nije mogao da zadrži suze.

"Kada Argentinci ovako slave pobedu protiv Australije, mislim da to pokazuje kakav otpor smo im pružili danas. Teško je u ovom trenutku bilo šta reći kada je još uvek sve tako sveže. Nadamo se da smo sve vas kod kuće učinili ponosnim", rekao je uplakani Irvajn.

Inače, Australija je u poslednjem minutu nadoknade vremena imali najbolju šansu na utakmici i priliku da izbore produžetke, ali Guol Kang nije iskoristio priliku da matira Emilijana Martineza.

image