Veliki peh za Nemce, Aleksandar Pavlović propušta Evropsko prvenstvo

Nemački vezista srpskog porekla propustiće čitavo Evropsko prvenstvo zbog specifične povrede, a umesto fudbalera Bajerna selektor Nagelsman je timu priključio iskusnog Emrea Džana

Najavljivan je Aleksandar Pavlović kao velika stvar nemačkog fudbala i kao potencijalni naslednik Tonija Krosa u vezi ove selekcije.

Poređenja i očekivanja će morati malo da sačekaju, jer je talentovani fudbaler zadobio specifičnu povredu.

Kako prenose nemački mediji, Pavlović ima infekciju krajnika, zbog koje je prvobitno trebalo da propusti uvodni meč na turniru, ali nove informacije govore da će propustiti čitavo Evropsko prvenstvo.

Momak koji nastupa za Bajern upisao je tek jedan meč u nacionalnom timu, debitantski protiv Ukrajine.

Kako je u pitanju bio prijateljski meč, postoji još uvek minimalna šansa da talentovani fudbaler srpskog porekla, zaigra za "orlove" u budućnosti.

Naravno, to je na granici nemogućeg, jer je Pavlović već doneo odluku da brani boje Nemačke, u kojoj je rođen i gde je odrastao.

Selektor Nagelsman odlučio je da u nacionalni tim uvrsti Emrea Džana, koji igra za Borusiju Dortmund.

"Odmah je izrazio entuzijazam i spremnost da se pridruži timu. Želeli smo da imamo igrača u timu koji je odigrao dosta utakmica i koji zna kako da se nosi sa pritiskom. On može da se uklopi u profil koji nam je sada potreban", izjavio je Nagelsman na konferenciji za medije, prenosi "Bild".

Džan je za reprezentaciju Nemačke odigrao 43 utakmice i postigao jedan gol.

Evropsko prvenstvo startuje u petak uveče, a domaćin Nemačka otvara turnir utakmicom protiv Škotske u okviru grupe A.