Sport

Partizan u četvrtak predstavlja Stanojevića, navijači pozivaju na protest protiv uprave kluba

Aleksandar Stanojević će u četvrtak biti promovisan u novog šefa struke FK Partizan, ali navijači crno-belih smatraju da to nije dovoljno i za nedelju su najavili protest protiv uprave kluba
Partizan u četvrtak predstavlja Stanojevića, navijači pozivaju na protest protiv uprave klubaGetty © Srdjan Stevanovic

Stanojević će treći put u karijeri preuzeti klupu Partizana, a promocija i konferencija za medije zakazana je za četvrtak od 14 časova.

Nekadašnji prvotimac crno-belih bio je trener prvog tima u dva navrata - od 2010. do 2012, kao i od 2020. do 2022. godine.

Stanojević će na užarenoj klupi crno-belih zameniti Alberta Nađa, koji je u finišu sezone preuzeo tim od Igora Duljaja i nekako uspeo da sačuva drugo mesto na tabeli Superlige, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ipak, navijači nisu prezadovoljni ovakvom odlukom uprave, pošto smatraju da je ona samo "zamazivanje očiju" i skretanje pažnje sa činjenice da Miloš Vazura i Milorad Vučelić još nisu napustili klub.

Najvatreniji navijači Partizana tokom cele prošle sezone bojkotovali su utakmice na domaćem terenu, pa je "jug" bio prazan, ali su veliku podršku igračima pružali na utakmicama na strani.

"Grobari" su izdali saopštenje u kojem pozivaju "sve kojima je crno-bela boja u srcu" da u nedelju podrže protest protiv aktuelne uprave fudbalskog kluba.

"Navijači Partizana, vreme je! Okupatorska uprava Fudbalskog kluba Partizan ovih dana pokušava da izvrši kozmetička pomeranja u Upravnom odboru i na mestu trenera i na taj način, stvarajući lažnu sliku o nekakvim promenama, baca prašinu u oči svim navijačima", navodi se u saopštenju.

Protest će biti organizovan u nedelju od 16 časova kod Terazijske česme u Beogradu, a naziv skupa je simboličan - "Za slobodan Partizan".

image