Sport

Kejn: Došli smo da osvojimo prvenstvo, protiv opasne Srbije maksimalna koncentracija

Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Hari Kejn, izjavio je da njegov tim ne krije ambicije o osvajanju predstojećeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj
Kejn: Došli smo da osvojimo prvenstvo, protiv opasne Srbije maksimalna koncentracijaGetty © Boris Streubel - UEFA

Evropsko prvesntvo u Nemačkoj počinje u petak 14. juna, a trajaće do 14. jula.

Engleska će igrati u grupi C sa selekcijama Srbije, Slovenije i Danske.

Kejn je pričao o prošlom šampionatu Evrope, u kojem je Engleska u finalu u Londonu poražena od Italije.

"Biti kapiten Engleske verovatno je najveća privilegija koju mogu da imam kao igrač. To je jedinstven osećaj. Čast mi je po četvrti put da budem kapiten na velikom takmičenju. Imali smo polufinale, finale i četvrtfinale pa se nadam da ćemo ovaj put da osvojimo trofej. Došli smo u Nemačku da osvojimo EURO", rekao je Kejn za zvanični sajt Evropske fudbalske unije (UEFA).

Kejn je istakao da su njegovi saigrači spremni za turnir u Nemačkoj.

"Mislim da je ova ekipa jedna od najboljih, ako ne i najbolja koju smo imali u smislu forme i sezone koju su imali mnogi naši igrači. Imamo puno mladih i talentovanih igrača, koji nemaju tremu i samo žele da izađu na teren. Nadam se da mlađi igrači mogu da uče od mene. Mi već imamo dobar odnos, uvek večeramo zajedno, imamo o čemu da razgovaramo i to nam puno pomaže", naveo je kapiten engleske reprezentacije.

Engleska je jedan od favorita na predstojećem kontinentalnom šampionatu.

"Status favorita stekli smo rezultatima na prethodnim turnirima. Ali još nismo osvojili Evropsko prvenstvo, pa ćemo da pokušamo da ispišemo istoriju. To je cilj koji smo smo postavili, ali znamo da je pred nama dug i težak put. Moramo da budemo sigurni da radimo sve kako treba, jer na ovakvim turnirima ako ne daš 100 odsto, možeš da budeš kažnjen", rekao je Kejn

Engleska će prvi meč na EP odigrati u nedelju od 21 sat protiv Srbije.

"Fudbaleri Srbije su zaista dobri u odbrani. Opasni su iz prekida, pošto imaju visoke igrače. To bi mogao da bude težak meč za nas, ako ne budemo oprezni i 100 odsto koncentrisani", naveo je Kejn.

image