Sport

Poznato lice u Humskoj, Partizan predstavio Stanojevića - Ovoga puta idemo do kraja

Fudbalski klub Partizan na stadionu u Humskoj predstavio je novog trenera Aleksandra Stanojevića, koji će treći put biti šef struke crno-belih
Poznato lice u Humskoj, Partizan predstavio Stanojevića - Ovoga puta idemo do kraja© ATA Images

"Ovoga puta idemo do kraja", slogan je kojim se Aleksandar Stanojević najavio u trećem mandatu u Partizanu.

Nekadašnji prvotimac crno-belih bio je trener prvog tima u dva navrata - od 2010. do 2012, kao i od 2020. do 2022. godine.

Stanojević će na užarenoj klupi crno-belih zameniti Alberta Nađa, koji je u finišu sezone preuzeo tim od Igora Duljaja i nekako uspeo da sačuva drugo mesto na tabeli Superlige, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

U prvom navratu, od 2020. do 2012. Stanojević je osvojio dve titule prvaka i Kup Srbije, Partizan je pod njegovom komandom igrao i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Drugi mandat nije bio toliko uspešan. Partizan u periodu od 2020. do 2022. nije osvojio trofej, ali je takođe uspeo da obezbedi plasman u grupnu fazu Lige konferencija, ekipa je prezimela u Evropi.

Stanojević će u trećoj "epizodi" u Partizanu imati težak zadatak, ali i šansu da ekipu vrati u Ligu šampiona, pošto crno-beli učestvuju u kvalifikacijama za narednu sezonu u elitnom takmičenju.

Srpski stručnjak potpisao je trogodišnju saradnju sa voljenim timom.

"Evo mene opet. Opet se gledamo i sarađujemo. Razlog zašto sam se vratio je prvo što nisam završio započeti posao. Otišao sam u jednom trenutku, mislim iz ove perspektive da sam pogrešio i imam veliki izazov da posao ovog puta završim. Drugo, imam kao trener izazov, ovo je veliki izazov za mene. Iskreno, nisam imao predstavu da ću se vratiti, ali pre nekoliko dana smo stupili u kontakt i ni na kraj pameti mi nije bilo da ću se vratiti, ali kada Partizan zove, treba da razmišljate o tome", bile su prve reči Stanojevića.

image