Veliki trijumf Aleksandre Krunić, Srpkinja srušila prvu nositeljku u Hertogenbošu

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u četvrtfinale VTA turnira u Hertogenbšu, pošto je posle velike borbe savladala Amerikanku Džesiku Pegulu - 7:6, 6:7, 6:4

Gotovo tri sata trajao je meč između Amerikanke i Srpkinje, a Krunićeva je posle tri iscrpljujuća seta stigla do četvrtfinala turnira.

Pegula, koja je na turniru u Holandiji postavljena za prvu nositeljku, prva je stigla do brejka na meču, ali je Aleksandra odmah uzvratila i odvela prvi set u taj-brejk.

U odlučujućem gemu, Krunićeva je bila stabilnija i rezultatom 7:3 osvojila prvi set.

Slična situacija viđena je i u drugom delu igre - još jednom je Pegula prva napravila brejk, Krunićeva uzvratila za 5:5, ali je Amerikanka ovoga puta trijumfovala u taj-brejku 7:3.

Ključni brejk srpska teniserka napravila je u trećem gemu trećeg odlučujućeg seta i sa 6:4 došla do jedne od najvećih pobeda u karijeri. 

"Teške godine, dve operacije, ova pobeda znači više od same pobede - pokazuje da i dalje mogu da igram na visokom nivou", rekla je Krunićeva posle trijumfa nad Amerikankom.

Krunićeva je trenutno 400. igračica sveta i sigurno je očekuje veliki napredak na novoj VTA listi.

Srpkinja će u četvrtfinalu igrati protiv Mađarice Dalme Galfi, koja je iznenadila Ruskinju Veroniku Kudermetovu - 6:3, 3:6, 7:5.