Hrvat sramno isprozivao "orlove": Već dugo nismo videli ko je s kim, ko koga...

Turnir u Nemačkoj još nije počeo, a prozivke, uvrede i nipodaštavanja već su upućena reprezentaciji Srbije – i to iz studija Hrvatske radio-televizije

Joško Jeličić, nekadašnji fudbaler splitskog Hajduka, zagrebačkog Dinama i Sevilje, već godinama radi kao stručni konsultant za "HRT".

Jeličić je tokom emisije analizirao učesnike predstojećeg Evropskog prvenstva, a posebno oštar je bio prema reprezentaciji Srbije.

"Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago da su oni na prvenstvu jer neće biti dosadno", počeo je Jeličić.

"Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo videli ko je s kim, ko koga i tako..."

On je istakao da je glavni problem "orlova" selektor Dragan Stojković Piksi.

"Njihov je problem što selektor ništa ne donosi toj ekipi. Moraju imati jasniju hijerarhiju, ne u smislu ko je veća zvezda."

Za kraj, dodao je da Srbija nikada neće biti poput Hrvatske kada je u pitanju nacionalni tim.

"Piksi i njegove izjave... Gledali smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo nemaju i verovatno nikad neće ni imati kult reprezentacije", zaključio je Jeličić.

Evropsko prvenstvo počinje utakmicom između Nemačke i Škotske od 21.00, dok Srbija svoj prvi meč igra u nedelju u istom terminu protiv Engleske.