Sport

Rade Bogdanović: Rusija trpi veliku nepravdu - ne pominju je, a toliko je dala sportu

Gostujući u specijalnoj emisiji RTS-a pred početak Evropskog prvenstva u fudbalu, srpski stručnjak Rade Bogdanović je izjavio da Rusija nedostaje na velikom šampionatu, kao i da trpi istorijsku nepravdu
Rade Bogdanović: Rusija trpi veliku nepravdu - ne pominju je, a toliko je dala sportuGetty © Anadolu

Utakmicom Nemačke i Škotske u Minhenu, počinje 17. po redu Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Na šampionatu "starog kontinenta" učestvuje 24 selekcije, među kojima nije selekcija Rusije.

Rusiji je zabranjen nastup i "Zbornaja" je bila suspendovana iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pred prvi meč na turniru u Nemačkoj, srpski fudbalski stručnjak i analitičar, a nekadašnji fudbaler Verdera i Atletika - Rade Bogdanović, izneo je svoje mišljenje o reprezentaciji Rusije.

Gostujući u specijalnoj emisiji namenjenoj Evropskom prvenstvu, Bogdanović je istakao značaj Rusije za velika takmičenja, kao i svetski i evropski sport.

"Moram da napomenem da mi je žao sa ljudske i sportske strane, zato što su suspendovani Rusi. To je zemlja sa 11 vremenskih zona, koja ima vrhunske sportiste", započeo je izlaganje Bogdanović.

"Žao mi je što ne učestvuju na Evropskom prvenstvu. Sada kada su svi srećni i euforični, njih niko nije spomenuo. Mediji se ne bave sa tim, a oni su uvek bili tu kada je problem u Evropi. Organizacija, finansije, planiranje svih turnira, svetskih, evropskih, olimpijskih", dodao je nekadašnji fudbaler.

"Uvek su bili tu, a sada nažalost nisu. Ovakvi turniri gube kada njih nema, jedna nacija kakva je Rusija, mnogo je dala sportista i mnogo je dala sportu", zaključio je stručnjak i analitičar.

image