Sport

Odbojkašice doživele novi poraz u Ligi nacija, to će ih skupo koštati na Olimpijskim igrama

Ženska odbojkaška Srbije poražena je od Japana rezultatom 3:0 (22:25, 18:25, 15:25) u meču trećeg kola poslednjeg vikenda ovogodišnje Lige nacija
Odbojkašice doživele novi poraz u Ligi nacija, to će ih skupo koštati na Olimpijskim igrama© Odbojkaški savez Srbije/FIVB

Podmlađena selekcija Srbije nije uspela da se odupre domaćoj ekipi koja je bez ikakvih problema rešila meč u svoju korist i stigla do plasmana na završni turnir.

Srbija je nanizala i treći poraz na turniru u Japanu, pa sad u Ligi nacija ima skor od tri pobede i devet poraza, a odavno je izgubila sve šanse da se domogne završnog turnira.

Ekipu nije vodio selektor Đovani Gvideti, koji devojkama koje su standardne vodi pripreme na Kopaoniku, već na klupi sedi njegov pomoćnik Saim Pakan.

Naše odbojkašice nemaju takmičarski imperativ na ovom takmičenju jer su prethodno već obezbedile nastup na Igrama u Parizu.

Međutim, posle ovog poraza Srbija ima gotovo 59 FIVB bodova manje nego na startu Lige nacija, pa je izvesno da će šampionke sveta biti u četvrtom, najslabijem, šeširu na žrebu za olimpijski turnir.

Tamo će "društvo" Srbiji najverovatnije praviti selekcije Dominikanske Republike i Kenije.

Odbojkašice Srbije poslednji meč u ovogodišnjoj Ligi nacija igraju u nedelju od osam časova protiv Italije.

image