Sport

Treći dan na EP u Nemačkoj - Igra se u Grupi C, ali i Holanđani pale motore

Treći dan takmičenja na Evropskom prvenstvu obeležiće prvi meč Srbije i to protiv selekcije Engleske, dok se igraju još dve utakmice. U okviru Grupe C sastaju se Slovenija i Danska, dok prvi meč u Grupi D igraju Holanđani i Poljaci
Treći dan na EP u Nemačkoj - Igra se u Grupi C, ali i Holanđani pale motoreGetty © Alex Pantling - UEFA

Danas je dan koji smo čekali gotovo četvrt veka - Srbija ponovo igra meč na Evropskom fudbalskom prvenstvu.

Ekipa Dragana Stojkovića Piksija protiv Engleske počinje nastup na turniru u verovatno najzanimljivijem meču dana, koji se igra od 21 čas.

Utakmica se igra na "Feltins areni" u Gelzenkirhenu, a glavni sudija biće iskusni Italijan Danijele Orsato.

Pre utakmice Srbije i Engleske igraće se još dva duela na Euru.

U okviru Grupe C, u kojoj se takmiče i "orlovi", od 18 časova snage će odmeriti Slovenija i Danska, na "MHPAreni" u Štutgartu.

Danci se smatraju za favorite, što zbog kvaliteta igrača koje poseduju, toliko i zbog fudbalske tradicije, ali Slovenija je u prethodnom periodu pokazala da ume da bude "tvrda" ekipa i sigurno se neće predati bez borbe.

Današnji program otvara i potencijalno uzbzdljiv meč u Grupi D - Holandija protiv Poljske u 15 časova na "Folksparkštadionu" u Hamburgu.

Holanđani su uz Francuze veliki favoriti u ovoj grupi, a Poljaci će pokušati da pomrse račune ekipama koje su i igrački i po rejtingu bolje od njih.

"Lale" su u pohodu na prvi trofej još od 1988. godine, dok Poljska pokušava da opravda dolazak na smotru najboljih evropskih selekcija preko baraža.

Šampionat je počeo izuzetno efikasno - u prve četiri utakmice postignuto je čak 16 golova (prosek od četiri pogotka po meču), pa se nadamo da će i fudbalska nedelja biti jednako kvalitetna i uzbudljiva.

Sve utakmice sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj možete pratiti putem tektusalnog prenosa na našem portalu.

image