Sport

Srbima zabranjeno ono što Albancima nije - poruka FSS navijačima u Gelzenkirhenu

Fudbaleri Srbije večeras igraju prvi meč na Evropskom prvenstvu, a pre duela sa Engleskom u Gelzenkirhenu FSS je poslao navijačima obaveštenje sa važnim informacijama
Srbima zabranjeno ono što Albancima nije - poruka FSS navijačima u GelzenkirhenuGetty © Pedja Milosavljevic/DeFodi Images

Nacionalni tim prvi put posle 24 godine igra meč na kontinentačnom šampionatu, a domaćin je susret između Srbije i Engleske proglasio utakmicom visokog rizike, te će tokom istog važiti posebna pravila za navijače.

Iz tog razloga, FSS je poslao poruku fanovima Srbije koji će ispuniti tribine stadiona Šalkea.

U saopštenju FSS stoji da će na večerašnjoj utakmici između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije.

Drugi baneri, zastave ili transperenti neće moći da se unesu na stadion.

Odluka UEFA je došla samo dan pošto su navijači Albanije na utakmici protiv Italije masovno nosili zastave takozvane Velike Albanije, zastave OVK i dolazili na utakmicu u uniformama te terorističke organizacije.

Nijedna sporna zastava nije oduzeta Albancima, niti je bilo ko udaljen sa utakmice zbog toga.

Donošenje alkohola na tribine, uključujući ono pivo od 0% alkohola, nije dozvoljeno. Alkohol se može kupiti na štandovima, ali se ne sme piti na tribinama. Važi ograničenje kupovine od dva piva.

FSS je pozvao navijače da dođu ranije na utakmicu, zbog rigorozne kontrole na ulazu na "Feltins arenu" - kapije stadiona će biti otvorene već od 18 časova.

Organizovano je i zajedničko okupljanje srpskih navijača, uz bogat kulturni i zabavni program koji počinje u 11 časova, dok je za 17 časova zakazan zajednički polazak utakmicu.

image