Sport

Košarkaši Partizana ubedljivi protiv Budućnosti

Košarkaši Partizana u derbiju devetog kola ABA lige odigranom u beogradskoj "Štark areni" ubedljivo su pobedili podgoričku Budućnost rezultatom 106:77
Košarkaši Partizana ubedljivi protiv Budućnosti© kk partizan

Ovom pobedom izabranici Željka Obradovića prekinuli su lošu seriju u kojoj su vezali četiri poraza.

Tim Partizana je snažno ušao u meč od prve sekunde i serijom 12:0 u 19. minutu došao do velikih 19 poena prednosti – 51:32 i povratka za crnogorsku ekipu više nije bilo.

U nastavku meča crno-beli su nastavili sa dominacijom, a do maksimalne prednosti od plus 36 poena stigli su na nešto više od dva minuta pre kraja utakmice kada je na semaforu pisalo 104:68.

U timu Partizana najefikasniji su bili: 

Tristan Vukčević koji je postigao 15 poena (6/6 za dva, 1/1 za tri) uz po dva skoka i asistencije, Uroš Trifunović je dodao 12 (3/3 za dva, 2/3 za tri) uz tri skoka i dve asistencije, koliko je imao i Matijas Lesor (9sk, 4as), Danilo Anđušić je zabeležio 11, a najefikasniji je bio Jam Madar sa 14 koševa i četiri asistencije.

U poraženom timu Kameron Rejnolds je postigao 16, Aleksandar Lazić 12, a Aleksa Ilić, Tre Bel-Hejs i Fil But po osam poena.

Partizan u četvrtak, u 12. kolu dočekuje Crvenu zvezdu u prvom evroligaškom večitom derbiju u istoriji, dok Budućnost u sredu u „Morači“ dočekuje Trento u Evrokupu.

image