Sport

Težak prelom nosa Kilijana Mbapea

Jedan od najboljih igrača na Evropskom prvenstvu doživeo neugodnu povredu već u prvoj utakmici u Nemačkoj
Težak prelom nosa Kilijana MbapeaGetty © Emin Sansar/Anadolu/Contributor

Kilijan Mbape doživeo je težak prelom nosa u duelu sa Austrijom na startu Evropskog šampionata.

Mpabe je u finišu susreta morao da izađe iz igre posle pada u kaznenom prostoru Austrijanaca, kada je prilikom pokušaja da postigne gol glavom, udario u rame Kevina Dansa.

Novi napadač Real Madrida obilno je krvario, a prvi snimci pokazali su i da mu je nosna kost ozbiljno dislocirana, što je ukazivalo na prelom nosa.

Selektor Didije Dešan je najavio takvu mogućnost, Kilijan je odmah otišao u bolnicu na snimanje, a iz Fudbalskog saveza Francuske potvrdili su povredu.

"Kilijan Mbape se vratio u kamp fudbalske reprezentacije Francuske. Doživeo je prelom nosa tokom drugog dela utakmice između Francuske i Austrije u Diseldorfu", stoji u saopštenju.

Međutim, on neće morati "pod nož".

"Mbape će biti pod tretmanima u sledećih nekoliko dana, ali neće morati da bude podvrgnut operacije u bliskoj budućnosti. Za njega će biti napravljena maska, kako bi naša 'desetka' mogla da nastavi da se priprema za povratak takmičenju posle perioda oporavka."

Najboljeg igrača "galskih petlova" nije napustilo raspoloženje nakon neugodne povrede.

"Ima li neko ideje za maske?", upitao je šaljivo Mbape na društvenim mrežama.

Još nije poznato da li će 25-godišnji Francuz biti spreman za sledeću utakmicu, a to je derbi sa selekcijom Holandije u petak od 21 sat u Lajpcigu.

Posle toga, Francuze očekuje i duel protiv Poljske kojim će biti okončano takmičenje u grupi D.

image