Sport

RT Balkan na EURO: Rus u dresu Mitrovića navija za Srbiju – "Njega obožavam, daće gol Slovencima"

Dva dana ostalo je do utakmice između Srbije i Slovenije na "Alijanc areni" u Minhenu, a navijači "orlova" skupljaju se iz svih krajeva sveta
RT Balkan na EURO: Rus u dresu Mitrovića navija za Srbiju – "Njega obožavam, daće gol Slovencima"© RT Balkan/Nebojša Marković

Od reportera RT Balkan Nebojše Markovića sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Očekuje se da više od 20.000 navijača Srbije bodri nacionalni tim, kada "orlovi" budu igrali drugi meč na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Pored brojnih srpskih fanova, podršku ekipi Dragana Stojkovića Piksija protiv Slovenije će pružiti i mladi Rus Luka.

"Mitar je jedan od mojih omiljenih premijerligaških napadača, pa navijam za njega i Srbiju", rekao je mladi Rus za RT Balkan, koji se pohvalio i svojim srpskim korenima.

Dres Mitrovića je spreman, a spremna je i ulaznica za meč Srbije i Slovenije.

"Nadam se da će Srbija pobediti, zaslužili su trijumf i protiv Engleske. Nadam se da će Mitar postići gol, kao i Vlahović", rekao je Luka.

Pohvale za igru srpskog tima došle su i od jednog engleskog navijača iz Londona.

U Nemačku je došao kako bi pratio Euro, a odgledaće četiri utakmice u četiri grada, uključujući dva duela "gordog albiona".

"Engleska nije izgledala uverljivo protiv Srbije. Srbija je odigrala prilično dobro, mogla je da izvuče više. Mislim da može lako da prođe grupu i nadam se da će dobro proći. Mislim da mogu doći do četvrtfinala, možda i polufinala, ako bude povoljan žreb", rekao je mladi Englez za RT Balkan.

image