I oči najvećih zvezda uprte u Minhen – Đoković uz Srbiju, Dončić uz Sloveniju

Utakmica između Srbije i Slovenije glavna je sportska tema na Balkanu

"Orlovi" od 15 časova u Minhenu igraju protiv "zmajčeka" u drugom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Veliki broj navijača je u prestonici Bavarske, a predstojeći duel izazvao je veliku pažnju i kod dve najveće balkanske sportske zvezde – Novaka Đokovića i Luke Dončića.

"Zdravo, ja sam Novak Đoković, ponosni navijač fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj", javio se Đoković video porukom.

"Momci, želim vam puno puno sreće, naravno, i hrabrosti da budete ujedinjeni, da zajedničkim snagama date sve od sebe i da obradujete Srbiju. Cela nacija je uz vas, vlada velika euforija kao i pred svako Evropsko i Svetsko prvenstvo u fudbalu koji je najvažniji sport, najvažnija sporedna stvar na svetu."

Dodao je da će biti jedan od mnogobrojnih navijača Srbije.

"Mi smo tu, ja lično, svi moji bliski ljudi, svi ljudi iz Srbije da vam pružimo podršku i da vam damo vetar u leđa i nadamo se, naravno, puno golova, više od drugih i velikim pobedama i da prođemo što dalje na prvenstvu. Sve najbolje momci, idemo Srbija."

I Dončić je, nakon finala NBA lige, pružio podršku svojoj selekciji.

"Zdravo Slovenijo, samo da vam poželim sreću na turniru i veliki uspeh", istakao je Luka.

Sjajne slike poslate su sa "Marjanplaca" u Minhenu, gde su navijače dve zemlje pokazali kako treba da se navija, a bilo je i malo "peckanja" upravo oko Dončića.

"Luka Dončić jedan je od nas", vikale srpske pristalice.

Srbija i Slovenija se sastaju od 15.00 na stadionu "Alijanc arena", a sva dešavanja iz Minhena možete pratiti u našem blogu.