Srbija ponovo na tapetu FIFA, sada posle zahteva Fudbalskog saveza tzv. Kosova

Svetska fudbalska federacija ponovo istražuje postupke fudbalera Srbije u Kataru

Disciplinska komisija FIFA pokrenula je novi postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog ponašanja na meču sa Švajcarskom.

FSS je još jednom na tapetu Svetske kuće fudbala u kratkom vremenskom roku, a razlog su incidenti na utakmici trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv selekcije Švajcarske.

"Disciplinska komisija FIFA pokrenula je postupak protiv FSS zbog potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbednost na utakmicama)", navodi se u saopštenju FIFA.

Švajcarska je na ovom meču pobedila 3:2, a utakmica je obilovala velikim tenzijama na terenu između igrača dva tima.

Nakon toga se oglasio Fudbalski savez tzv. Kosova i podneo žalbu FIFA zbog navodnih "teških uvreda selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića i rasističkih postupaka srpskih navijača".

"Orlovi" su već pod lupom disciplinske komisije od pre nekoliko dana jer je pokrenut postupak zbog zastave "Nema predaje" koja se našla u svlačionici pred meč sa Brazilom.

I na pokretanju tog postupka insistirao je Fudbalski savez tzv. Kosova.

Srbija je završila takmičenje na Mundijalu na poslednjem mestu na tabeli grupe G sa samo jednim bodom, iza Kameruna, Švajcarske i Brazila.