Sport

"Lale" i "trikolori" u borbi za prvo mesto u grupi, druga šansa za Poljsku i Austriju

Osmog dana Evropskog prvenstva u Nemačkoj igraju se dve utakmice u Grupi D, kao i jedna u Grupi E. Francuska i Holandija u međusobnom duelu (21 čas) odlučuju o prvom mestu u grupi, Austrija i Poljska (18 časova) hvataju poslednji voz za osminu finala, dok program otvara utakmica između Slovečke i Ukrajine (15 časova). Kretanje sa svih mečeva na Euru možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo
"Lale" i "trikolori" u borbi za prvo mesto u grupi, druga šansa za Poljsku i AustrijuGetty © Mateusz Slodkowski

Francuska i Holandija smatraju se za favorite na kontinentalnom šampionatu, a obe selekcije su u prvom kolu ostvarile tesne trijumfe.

"Lale" su do bodova došle posle preokreta protiv Poljske, dok je "trikolorima" jedan gol, tačnije autogol, bio dovoljan za prvi trijumf na turniru.

Međusobni duel bi lako mogao da odluči ko će u nokaut fazu takmičenja sa prvog mesta u grupi, ali i koja ekipa će dobiti dodatnu dozu samopouzdanja pred nastavak takmičenja.

Za Francusku neće igrati Kilijan Mbape, koji je u prvoj utakmici zadobio prelom nosa, ali Didije Dešan na raspolaganju ima veliki broj kvalitetnih igrača, pa odsustvo najboljeg strelca ne bi trebalo da se oseti.

Na drugoj strani, Holandija se mučila protiv Poljske, ali je pokazala da je sa pravom smatraju jednim od favorita iz senke.

Utakmica se igra od 21 čas na "Red bul areni" u Lajpcigu.

Prethodno će se Poljska i Austrija boriti za treće mesto u grupi i moguć prolazak u osminu finala.

Austrijanci su ostavili nešto bolji utisak, pošto su odigrali egal utakmicu sa Francuzima, ali nisu imali sreće da dođu do pogotka.

Poljska je pokazala zube i to bez najboljeg igrača Roberta Levandovskog, koji bi moga da se nađe u sastavu svoje selekcije za meč sa Austrijom.

Duel se igra od 18 časova na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu.

Današnji program otvara duel Slovačke i Ukrajine, u okviru Grupe E.

Slovaci su napravili senzaciju trijumfom nad Belgijom u prvom kolu i sa mnogo samopouzdanja ulaze u drugi meč na turniru.

Ukrajina je doživela težak poraz od Rumunije 3:0 i pokušaće da se protiv Slovaka vrati u život i sačuva kakve-takve šanse da se domogne osmine finala.

Utakmica se igra na "Merkur špil areni" u Diseldorfu od 15 časova.

Kretanje rezultata sa svih mečeva možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo.

image