Sport

Nastavljena goleada na Euru – Levandovski se vratio, ali Austrijanci upisali prve bodove

Još jedna izuzetno zanimljiva i efikasna utakmica odigrana je u Berlinu
Nastavljena goleada na Euru – Levandovski se vratio, ali Austrijanci upisali prve bodoveGetty © Alex Livesey / Stringer

Fudbaleri Austrije došli su do prvih bodova na Evropskom prvenstvu, pošto su u drugom kolu savladali Poljsku rezultatom 3:1 (1:1).

Austrijanci su sačuvali šansu za plasman u narednu fazu takmičenja posle uvodnog poraza od Francuske, dok su Poljaci gotovo izvesno eliminisani.

Ekipa Ralfa Ragnika sada ima tri boda, isto koliko i Francuska i Holandija koje se sastaju od 21.00, dok je Poljska zakucana za dno tabele sa "nulom".

Najavili su Austrijanci prvi uspeh na ovogodišnjem takmičenju već u devetom minutu, kada su načeli mrežu Vojčeha Ščensnog.

Sa leve strane odličan centaršut uputio je Filip Mvene, a na prvoj stativi sjajno skočio Gernot Trauner i poslao loptu uz bližu stativu.

Momci u crvenim dresovima su počeli veliko slavlje, ali su se Poljaci brzo trgli i uspeli da izjednače dvadesetak minuta kasnije.

Kšištof Pjontek, koji je dobio šansu umesto povređenog Roberta Levandovskog, sjajno je odmenio mnogo poznatijeg saigrača, odlično se snašao u gužvi u kaznenom prostoru i zatresao mrežu Austrijanaca – 1:1.

Na stadionu Herte ređale su se šanse na obe strane, u nastavku se činilo da su Poljaci opasniji, a kada je u igru ušao Levandovski, prvi put od početka turnira, očekivao se još jači pritisak.

Desilo se potpuno suprotno i nokaut Austrijanaca u kratkom vremenskom intervalu.

Prvo je Marko Arnautović pokazao kakvu magiju ima, jednim lucidnim potezom je prevario kompletnu protivničku odbranu i omogućio Kristofu Baumgartneru da donese još jedno vođstvo Austrijancima.

Nešto kasnije, momak koji ima srpske korene, sigurno je izveo penal koji je izborio Marsel Sabicer i sa suzama u očima proslavio pogodak, ali i prvu pobedu svog tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

U poslednjem kolu grupe D, 25. juna, igraće Holandija – Austrija, odnosno Poljska – Francuska. 

Standings provided by Sofascore
image