Đoković sve bliži nastupu i na Vimbldonu

Posle objavljene dijagnoze činilo se da bi najbolji srpski sportista mogao dugo da pauzira, ali je sada moguće da se pojavi na prvom sledećem turniru

Novak Đoković sve je bliži nastupu na Vimbldonu, uprkos operativnom zahvatu koji je imao pre manje od tri sedmice.

Đoković je morao da bude podvrgnut artroskopiji desnog kolena, nakon što mu je ustanovljena ruptura medijalnog ligamenta tokom nastupa na Rolan Garosu.

Novak je bio primoran da se povuče sa drugog grend slema, samim tim i prepusti prvo mesto na ATP rang-listi, ali je mnogo veće pitanje bilo kolika ga pauza čeka i da li će biti spreman za dva najveća cilja koje ima ove sezone – Vimbldon i Olimpijske igre.

Gotovo svi stručnjaci bili su saglasni u oceni da će se potpuno oporaviti za Igre u Parizu, a da će preskočiti takmičenje u Londonu, ali više ni to nije sigurno.

Đoković je devet dana posle operacije objavio snimak iz teretane, a onda su se pojavile vesti da je počeo da trenira i na terenu, pa je sve realnije da bude spreman i za Vimbldon, koji počinje 1. jula.

On se trenutno nalazi u Crnoj Gori gde je usnimljen kako trenira, a italijanski mediji prenose da vežba na terenima sa tepihom, podlogom koja je po osobinama i brzini najbliža travi.

"Tenise, nedostajao si mi. Gradimo dan po dan", napisao je Novak na društvenim mrežama i podgrejao nade navijača da će ga gledati na travnatim terenima Ol Ingland kluba.

Međutim, to ne znači i sigurno njegov nastup na Vimbldonu.

Pre svega, želi da oseti u kakvom je stanju koleno, da li može da izdrži najveće napore, ali isto tako, da li može da izdrži komplikovan prelazak za najsporije na najbržu podlogu.

Ukoliko sve bude kako treba, put Londona bi trebalo da krene u ponedeljak.

"Korijere delo sport" više se bavi Đokovićevim treningom iz ugla italijanskog tenisa jer, ako bude igrao u Londonu, njihov as Janik Siner bi mogao da u svojoj polovini žreba dobije Karlosa Alkaraza, koji je aktuelni šampion.

Srbin brani 1.200 bodova sa najvećeg turnira na svetu, pošto je prošle godine izgubio u finalu upravo od Španca.

Ipak, koliko god da ima dobrih znakova, mnogo je realnije da propusti treći grend slem u sezoni, kako bi bio potpuno spreman za olimpijski turnir.

Novaku je već godinama jedini nedosanjan san ostalo olimpijsko zlato i uradiće sve što može kako bi ga ostvario ove godine u Francuskoj.

U Parizu će se igrati na šljaci, tačnije na terenima Rolan Garosa, pa bi onda ponovo morao da se prilagođava toj podlozi.

U međuvremenu je i Olimpijski komitet Srbije (OKS) potvrdio da će Đoković učestvovati na najvećoj smotri sportista, zajedno sa Dušanom Lajovićem.

Još nije poznato šta je najbolji igrač svih vremena odlučio, ali kako god da bude, raduje to što se posle povrede brzo vratio na teren i uhvatio reket u ruke.

Olimpijske igre na programu su od 26. jula do 11. avgusta.