Sport

Počinje rasplet na Euru - ko će u osminu finala iz Grupe A

Utakmicama u Grupi A počinje treće kolo takmičenja po grupama na Euru, poslednje pred nokaut fazu. Domaćin Nemačka i Švajcarska već su obezbedile plasman među 16 najboljih ekipa na turniru, a u međusobnom duelu odlučiće o prvom mestu u grupi. U isto vreme (21 čas) Škotska i Mađarska hvataju poslednji voz za osminu finala. Kretanje rezultata sa svih mečeva na Evropskom prvenstvu možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo
Počinje rasplet na Euru - ko će u osminu finala iz Grupe AGetty © Friso Gentsch

Od nedelje do srede igraju se mečevi poslednjeg, trećeg kola po grupama na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a večeras je na programu rasplet u Grupi A.

Domaćin turnira već je mnogo pokazao u prve dve utakmice, upisao dva trijumfa, a protiv Švajcarske će ekipa Julijana Nagelsmana imati prvi ozbiljniji izazov.

Švajcarci igraju odlično na turniru - savladali su Mađarsku, ali onda ispustili trijumf protiv Škotske, pa je ekipi Murata Jakina potrebna pobeda nad "pancerima" kako bi osvojila prvo mesto u grupi.

Obe ekipe praktično su obezbedile plasman u narednu rundu, pa će selektori dva tima možda i iskoristiti meč da odmore pojedine startere pred nokaut fazu takmičenja.

Utakmica se igra na stadionu u Frankfurtu od 21 čas, a glavni sudija meča je čuveni Italijan Danijele Orsato.

U isto vreme, Štutgart će biti domaćin duela između Škotske i Mađarske.

Mađari su potpuno razočarali u prva dva kola, obe utakmice su izgubili, pa sada imaju priliku da se pobedom vrate u igru za osminu finala.

Ipak, Škotska je prikazala više od Mađara u prve dve utakmice na turniru, što je i nagrađeno osvajanjem boda protiv Švajcarske.

Obe ekipe imaju priliku da se pobedom domognu trećeg mesta u grupi, odakle bi čekali rasplet u ostalim grupama i čekali šansu da se našu u nokaut fazi.

Remi bi obe ekipe udaljio od ostanka na turniru.

Glavni sudija meča je Argentinac Teljo.

Kretanje rezultata sa svih mečeva Evropskog prvenstva možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo.

image