Sport

Olimpija se odrekla kapitena za 45 sekundi - Meli o otkazu u Milanu i dolasku u Partizan

Nikolo Meli je dobio otkaz u Olimpiji iz Milana, a mediji uveliko spekulišu gde bi reprezentativac Italije mogao da nastavi karijeru - među opcijama je i dolazak u Partizan
Olimpija se odrekla kapitena za 45 sekundi - Meli o otkazu u Milanu i dolasku u PartizanGetty © Image Photo Agency

Poslednje tri godine Nikolo Meli je predvodio košarkaše Olimpije iz Milana kao kapiten, ali je posle osvajanja titule ove sezone obavešten da mu neće biti produžen ugovor.

"Po osvajanju prvenstva, razgovarao sam sa Mesinom o ponudi koju mi je klub dao u aprilu, jedinoj koja je stigla tokom tih meseci. Želeo sam da se dogovorimo pošto sam igrao sedam-osam godina za Olimpiju i bio sam kapiten, to mora nešto da znači. Važno je ne samo šta radite, već i kako to radite. Sastanak je bio pozitivan i fokusiran. Međutim, pre dva-tri dana, dobio sam poziv koji je trajao 45 sekundi u kome mi je saopšteno da je klub odlučio da ide u drugom smeru. Ponavljam, to je legitimna odluka, ali nije mi objašnjeno da li je tehnički ili neki drugi razlog u pitanju”, rekao je Meli.

Meli ima 33 godine, pa je pretpostavka da je Etore Mesina želeo da podmladi ekipu.

"Naravno da bih ostao, ali odluke se donose zajednički, što ovde nije bio slučaj. Žao mi je što se tvrdi da sam ja napustio tim. Pre nego što se digla buka, nisam ni razmišljao o tome da odem iz Olimpije. Ovo je legitimna odluka kluba, cenim naklonost koju sam dobio", kapitenski je rekao Meli.

Iskusni italijanski košarkaš kaže da pred sobom ima mnogo opcija, a jedna je i dolazak u Partizan, gde bi ponovo sarađivao sa Željkom Obradovićem, kao u Fenerbahčeu.

"Nisam prvi, a nisam ni poslednji igrač koji menja tim. Gde ću nastaviti karijeru? Video sam mnogo opcija, Partizan, Fenerbahče, Real Madrid... Mnogo opcija. Ipak, trenutno sam fokusiran na reprezentaciju", zaključio je Meli.

image