Sport

Treća-sreća za Lundberga i Partizan - Danac odbio NBA šampione kako bi igrao pred "grobarima"

Pojačanje Partizana Ife Lundberg otkrio je da je imao ponudu da se vrati u NBA i potpiše ugovor sa šampionima Boston seltiksima, ali je odlučio da igra "za najboljeg trenera, pred najboljim navijačima i na najboljem domaćem terenu"
Treća-sreća za Lundberga i Partizan - Danac odbio NBA šampione kako bi igrao pred "grobarima"Getty © Tolga Adanali/Euroleague Basketball

Doskorašnji košarkaš Virtusa iz Bolonje i danski reprezentativac nigerijskog porekla Gabrijel Ife Lundberg potpisao je nedavno ugovor sa Partizanom i postao drugo letnje pojačanje crno-belih.

Lundberg je za jednu dansku televiziju rekao je da je imao ponudu da se vrati u Sjedinjene Države, ali da je izabrao Partizan.

"Za mene to nije bio težak izbor. Možda zvuči pomalo suludo, ali nisam uopšte razmišljao. Boston seltiksi su bili veoma iskreni i transparentni u svom pristupu prema meni. Postao bih nešto kao 15. čovek u timu i igrač samo za treninge. Dakle, ništa sa zagarantovanim minutima i prilikom da igram. Ne želim to više, želim da igram", iskren je Lundberg.

Lundberg kaže da nije prvi put da ga Partizan zove, a među crno-bele došao je, između ostalog, zato što igra odgovara njegovom stilu.

"Ima toliko dobrih stvari da se kaže o beogradskom Partizanu, ali što je najvažnije - igra savršeno odgovara mom stilu. Dugo su me pratili i žele da me iskoriste na mojoj omiljenoj poziciji. Partizan me je dugo imao na radaru i nekoliko puta su mi prethodnih godina nudili da im se pridružim", rekao je Lundberg.

Kaže da će igrati za najboljeg trenera, pred najboljim navijačima i na najboljem domaćem terenu.

"Ovo je, zapravo, treći put da mi se Partizan obratio, a na kraju se i posrećilo. Veoma sam uzbuđen zbog onoga što me čeka. Igraću za najboljeg trenera, pred najboljim navijačima i na najboljem domaćem terenu. Biće ludo", nistakao je danski košarkaš.

Tokom prethodne sezone Lundberg je na 35 utakmica za Virtus u Evroligi beležio prosečno 9,5 poena i po dva skoka i asistencije za oko 20 minuta na parketu. 

image