Sport

Novak se vratio na drugo mesto, ali što je još važnije – vratio se na teren

Najbolji srpski sportista skočio za jednu poziciju na najnovijoj ATP rang-listi
Novak se vratio na drugo mesto, ali što je još važnije – vratio se na teren© Wimbledon

Novak Đoković ponovo je drugi teniser sveta, iako nije igrao od Rolan Garosa, najviše zahvaljujući ranom ispadanju Karlosa Alkaraza na turniru u Kvinsu.

Đoković je napredovao za jednu poziciju i trenutno je drugoplasiran sa 8.360 bodova, 230 više od mladog Španca.

Alkaraz, koji je branio titulu osvojenu u Londonu prošle sezone, izgubio je već u drugoj rundi i ostao bez 450 bodova pred Vimbldon, pa sada ima 8.130.

Međutim, ono što je mnogo važnije jeste da se Novak vratio na teren – stigao je na Vimbldon već u nedelju, iako se očekivalo da će to učiniti u ponedeljak i već je odradio trening na terenima Ol Ingland kluba.

One pre samo 19 dana operisao koleno, ali se brzo oporavio i narednih dana će doneti odluku o svom učešću na trećem grend slemu sezone.

Na fotografijama sa treninga se vidi steznik oko desnog kolena, u kojem je stradao medijalni meniskus zbog čega je bio primoran da se povuče sa Rolan Garosa.

Na tronu je i dalje Janik Siner, koji je ušao u izabrano društvo osvojivši prvi turnir kao "broj 1".

Italijan je došao do pehara u Haleu, njegovog prvog na travnatoj podlozi i zaradio još 410 bodova. Trenutno ima 9.890, čak 1.530 više od Đokovića.

Iza Alkaraza na listi je Aleksander Zverev, potom slede Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov, a Top 10 kompletiraju Hubert Hurkač, Kasper Rud, Aleks de Minor i Grigor Dimitrov.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, posle pada Lasla Đerea dogodila se zanimljiva situacija.

Đere je nazadovao za pet mesta i sada je 52. igrač sveta (sakupio 936 bodova), pa se tako trojica Srba nalaze u razmaku od pet pozicija.

Miomir Kecmanović je 53. sa 920 bodova, dok je Dušan Lajović tri mesta iza sa 871 bodom.

Vimbldon, treći grend slem sezone, na programu je od 1. do 14. jula.

image