Marku je mama iz Jamajke, on nosi dres Tadića i tečno priča srpski: Zbog oca sanja da igra za Srbiju!

Kada u srcu Minhena vidite tamnoputog dečka u dresu reprezentacije Srbije, refleks vam je da pojurite i zaustavite ga, postavite mu pitanje "otkud to?'

Kada posle tri sekunde čujete da vam se obraća na srpskom, odmah palite kameru i započinjete priču. Jer ovakvi razgovori se ne vode svaki dan.

Od reportera RT Balkan Nebojše Markovića sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Baš tako bilo je sa Markom, dečkom na kojeg sam naleteo na "Marijenplacu". U društvu oca Nikole, došao je u Minhen da bi u utorak bodrio "orlove" protiv Danske.

Kako kažu, nije im bilo teško da samo zbog jedne (a možda i više?) utakmice "zapucaju" iz Amerike u Nemačku. Zarad bodrenja Srbije ništa nije problem – samo zadovoljstvo.

"Živim u Americi već 30 godina, oženjen sam Jamajčankom, imamo dvoje dece. Sin, koji je odrastao u Americi, ali provodi mnogo vremena u Beogradu kod mojih roditelja. Sve to mu je pomoglo da se oseća i da prihvati taj deo kulture koji dolazi sa moje strane", počeo je priču otac Nikola, koji je potom pustio sina da nastavi.

"Uz to, igra fudbal i veliki je zaljubljenik u sport, tako da je ovo bila idealna prilika da dođemo i podržimo našu reprezentaciju."

Marko odlično priča srpski.

"Svi kažu da dobro govorim, ali znam da ima još reči koje nisam naučio, za to imam tatu. Otkad sam se rodio, svake godine sam dolazio u Srbiju na mesec ili dva, pa sam onda uhvatio i neke reči."

Da li onda postoje šanse da Marka gledamo kako igra fudbal u rodnoj zemlji njegovog oca.

"To bih najviše voleo. Videćemo kako bude, ali to je ono čime bih voleo da se bavim u životu. Želeo bih da igram za reprezentaciju Srbije, barem jednom, i biću srećan!"

Srbija u utorak od 21.00 na "Alijanc areni" igra odlučujući duel protiv Danske.

"Naravno da možemo. Istorija nije na našoj strani po pitanju tih nekih odlučujućih mečeva. Pod jedan – mislimo da možemo da se nosimo sa njima, a pod dva – šta god da se desi, treba da podržimo našu reprezentaciju i da uživamo samim što smo na takmičenju", kaže tata Nikola.

I sin deli slično mišljenje.

"Ova reprezentacija može sve, pobedili smo Portugaliju za plasman na Svetsko prvenstvo. Ako igramo najbolju našu igru, možemo da pobedimo bilo koga", dodaje Marko koji je dao i prognozu:

"Kažem 2:1 za nas", sa čime se saglasio i njegov otac.