Sport

Preminuo legendarni Dragan Kapičić, košarkaški reprezentativac i prvi predsednik KSS

Nekadašnji jugoslovenski košarkaški reprezentativac Dragan Kapičić preminuo je u Beogradu u 76. godini
Preminuo legendarni Dragan Kapičić, košarkaški reprezentativac i prvi predsednik KSS© Ivica Veselinov/ATAImages

Vest o smrti legendarnog košarkaša, a kasnije i košarkaškog funkcionera objavila je njegova Crvena zvezda.

"Život mu je bio neraskidivo vezan za Crvenu zvezdu, prvo kao igrača, kasnije i funkcionera kluba. Bio je jedan od najbolji košarkaša u istoriji našeg kluba za koji je nastupao od 1966. do 1975. godine. Uz dve titule prvaka i tri nacionalna kupa, u istoriju se za sva vremena upisao 1974. godine osvajanjem trofeja Kupa pobednika Kupova u Udinama, gde je u finalu protiv Zbrojovke ubacio 23 poena i dao ogroman doprinos u osvajanju prvog međunarodnog trofeja u istoriji jugoslovenske košarke", navodi se na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Kapičić je tokom 2007. izabran za prvog predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

"Bio je reprezentativac Jugoslavije čak 169 puta. Osvajač je zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu 1970. godine i 1975. na Evropskom prvenstvu. Osvojio je i tri srebrne medalje na SP i EP 1969, 1971. i 1974. godine. Tokom 80-tih i 90-tih godina 20. veka obavljao je funkciju direktora Crvene zvezde, a bio je član Skupštine Crvene zvezde u više mandata", dodaje se u saopštenju.

"Crvena zvezda svi zaposleni, igrači i menadžment, izražavaju najdublje saučešće porodici našeg Dragana Kapičića. Vreme sahrane biće naknadno objavljeno", saopšteno je iz Crvene zvezde.

Vreme sahrane biće naknadno objavljeno.

image