Sport

Tadić razočaran i ponosan: Nismo ostvarili cilj, dali smo sve od sebe za zemlju

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić, nakon završetka učešća na Evropskom prvenstvu istakao je da je istovremeno razočaran, ali i ponosan povodom prikazanog na šampionatu Evrope
Tadić razočaran i ponosan: Nismo ostvarili cilj, dali smo sve od sebe za zemljuGetty © Clive Mason

Srbija je i definitivno ostala bez šansi za prolaz u narednu fazu Evropskog prvenstva.

"Orlovi" su odigrali 0:0 sa Danskom i tako sa dva boda zauzeli poslednje mesto u Grupi C na šampionatu.

Nakon meča, kapiten Tadić je istakao da nije ostvaren cilj.

"Veliko razočarenje što nismo uspeli da ostvarimo naš zacrtani cilj. Razočarani smo, ali isto tako sam ponosan na grupu momaka u reprezentaciji, znam da im je svima bilo teško. Imali su duge sezone, nije bilo pauza, neki momci će imati šest ili sedam dana slobodno", rekao je Tadić.

Istakao je kapiten da su svi reprezentativci dali sve od sebe.

"Svi smo se žrtvovali za zemlju i otadžbinu i na to sam ponosan, čast i zadovoljstvo mi je da sam deo ovakve grupe momaka. Znam da su svi pružili sve od sebe."

Potvrdio je Tadić da je ostvaren neuspeh na prvenstvu Evrope.

"Naravno da je neuspeh, hteli smo da prođemo dalje, nismo uspeli. Realno govoreći, ovo je neuspeh. Uvek težimo ka većem i višem i tako treba razmišati. Treba uraditi detaljnu analizu šta je moglo bolje i šta treba da popravimo i ispravimo."

Za kraj, Tadić je pričao o sjajnoj podršci sa tribina koju je Srbija imala.

"Neverovatnu podršku smo imali. Dokazali su navijači da su zaslužili da treba da ginemo za njih, dugujemo im veliku zahvalnost. Došli su sa svih krajeva sveta i žao mi je što ih nismo obradovali", zaključio je Tadić.

image