Sport

Mitrović: Mnoge stvari smo morali bolje, požrtvovanje nije sve u fudbalu

Aleksandar Mitrović sumirao utiske nakon eliminacije Srbije sa Evropskog prvenstva
Mitrović: Mnoge stvari smo morali bolje, požrtvovanje nije sve u fudbaluGetty © Carl Recine

Najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima bio je "slomljen" nakon remija sa Danskom i eliminacije sa Evropskog prvenstva.

"Dali smo sve od sebe i ostavili sve što imamo na terenu... Mentalno, emotivni i fizički smo iscrpljeni. Borba i požrtvovanje nije sve u današnjem fudbalu. Bilo je dosta stvari koje smo morali bolje na taktičkom nivou - nismo kreirali šanse, nismo bili opasni po gol, to nas je na kraju koštalo", rekao je Mitrović za RTS nakon meča.

On je rekao da su dokazali sebi da mogu da igraju sa bilo kojom reprezentacijom na svetu, ali da je za dublju analizu zbog čega to ne pokazuje na velikim turnirima.

"Ostaje gorak ukus, pogotovo kada si blizu, a ne uradiš ono što si se nadao... Videli smo da možemo sa svima, kada igramo kako znamo možemo da igramo sa svakom reprezentacijom. Drugi put nam se dešava ovo, nakon Katara. Nismo uradili dobro šta je do nas, a to je za dublju analizu - i za igrače i za ljude u savezu. Ispražnjeni smo i razočarani", rekao je Mitrović i zahvalio navijačima na velikoj podršci u Nemačkoj.

image