Emotivni Tadić: Zaslužio sam bolji tretman, ako nešto kažem onda bude "ubio čoveka"

Fudbaleri Srbije završili su učešće na Evropskom prvenstvu već posle grupne faze, nakon remija 0:0 protiv Danske, a kasno u noć na "Alijanc areni" pred novinarima se pojavio i Dušan Tadić

Od reportera RT Balkan Nebojše Markovića sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Kapiten "orlova" je veoma emotivno govorio nakon ispadanja sa turnira, u više navrata se trudeći da se "ugrize za jezik" i ne kaže baš sve ono što misli.

Upitan o odluci da i u ovom meču, kao protiv Engleske, bude rezerva, Tadić se trudio da ostane nedorečen.

"Ne znam šta bih rekao, stvarno. Ako nešto kažem iskreno, onda ispadne da si ubio čoveka. Najbolje je da ništa ne pričam, jer eto, niko ne razume šta sam hteo da kažem, niti bilo šta. Mislim da nije poenta bila u Dušanu Tadiću, već je najbitnije zajedništvo, ovi momci, ali naravno da je najbitnije da kao jedan od lidera želiš da preuzmeš odgovornost, da si uvek na terenu, to je normalno i ljudski, ali dobro. Kod nas se neke stvari malo i okrenu, izvrnu. Da ne ispadne kako treba, pa mislim da ne treba biti iskren", kazao je Tadić.

Da li će ikad želeti da odgleda ove tri utakmice?

"Što da ne? Ali... Iz svake utakmice mogu da se izvuku dobre, loše stvari, ako težimo da idemo napred, treba napraviti dobru analizu i videti što je tako. Stvarno sam ponosan na ove momke jer su dali sve od sebe. Ubeđen sam u to, žrtvovali su odmore, klubovi ih evo zovu, govore im da imaju nedelju dana slobodno. Nije im lako, igramo godinu dana bez prestanka, ponosan sam jer dolaze i hoće da ginu.

Nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović u prenosu na RTS-u je rekao da Tadić nije imao dobar tretman i da bi trebalo da napusti reprezentaciju zbog odnosa koji prema njemu ima selektor Dragan Stojković. Kapitenu "orlova" nije bilo lako kada mu je preneta ta izjava.

"Kako je ovo teško... Samo sekund, izvinite", kazao je Tadić na to, pa se sabrao posle nekoliko trenutaka.

"Mislim da sam zaslužio bolji tretman, da bih mogao više da pružim ekipi, jer sam timski igrač, hoću da pomognem timu. Nisam bitan ja uopšte u ovoj priči, već je bitno šta donosiš i šta značiš na terenu. Da sam igrao više, mislim da bih mogao više da pružim, naravno. Odluka je takva, šta god da se dešava. Gledam u Hrvatskoj Modrića, tri godine je stariji od mene i uglavnom je svaku utakmicu na terenu, nebitno kakva da je situacija. Tu sam, igram koliko treba da igram i koliko mi se kaže, ja ću da igram i to je to."

Da li će igrati i dalje za Srbiju?

"Videćemo, treba napraviti analizu i videti šta i kako", kratko je rekao Tadić, ostavivši odgovor za neko buduće vreme.

Dobio je i pitanje da li mu je bilo jasno šta je selektor tražio od ekipe za ovu utakmicu.

"Nismo znali postavu, saznali smo je sat i po pred utakmicu. Malo sam bio iznenađen, ali dobro, svi su momci tu, moraju da odgovore zahtevima i to je to."

Sat i po pred meč, koliko je puta saznao tako kasno sastav u karijeri?

"Ne baš puno puta", zaključio je Dušan Tadić.