Sport

Kako je Ronaldova poseta Tbilisiju izmenila gruzijski fudbal

Kristijano Ronaldo je pre 11 godina otvorio fudbalsku akademiju Dinama u Tbilisiju, a danas će 11 polaznika te škole igrati protiv Portugalca na utakmici Evropskog prvenstva
Kako je Ronaldova poseta Tbilisiju izmenila gruzijski fudbalGetty © Jonathan Moscrop

Život zaista piše drame, a jedna od lepših fudbalskih stiže iz Gruzije - nekadašnja članica SSSR u Nemačkoj piše istoriju, prvi put nastupa na kontinenatalnom šampionatu, a svega toga možda ne bi bilo da nije bilo posete Kristijana Ronalda.

Jedan od najboljih fudbalera sveta 2013. godine otvorio je fudbalsku akademiju Dinama u Tbilisiju, ne slutivši da će taj njegov postupak iz korena promeniti pravac u kojem će se razvijati gruzijski fudbal.

Čak 11 polaznika te fudbalske akademije, koliko broji jedan fudbalski tim na terenu, sada nosi dres reprezentacije Gruzije, na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Među njima su i najveće zvezde ove selekcije - Kviča Kvaratškelija, Giorgi Kočorašvili, Giorgi Čakvetadze i Georges Mikautadze.

Što je još zanimljivije, ti igrači imaće priliku da u sredu igraju protiv nekadašnjeg idola, Kristijana Ronalda, pošto se dve nacionalne selekcije sastaju u poslednjem kolu Grupe F na Euru.

image