Sport

Fudbalski rat Turske i Češke, Tosun rešio pitanje pobednika

Turska je savladala Češku 2:1, u poslednjem kolu Grupe F, golom Čenka Tosuna duboko u sudijskoj nadoknadi. Turci više od 70 minuta igrali sa igračem više na terenu i na kraju stigli do drugog mesta u grupi i plasmana u osminu finala Eura

Izuzetno žustar i borben meč gledali smo u Hamburgu, a Turska i Češka priuštili su sve ono što fudbal čini magičnom igrom.

Turci su na kraju došli do pobede i to u sudijskoj nadoknadi meča, što je ekipu Vičenca Montele odvelo na drugo mesto na tabeli i duel sa Austrijom u osmini finala takmičenja.

U prvom poluvremenu utakmice nije bilo golova, ali se možda i najvažniji detalj dogodio u 20. minutu, kada je sudija Ištvan Kovač pokazao Antoninu Baraku drugi žuti karton, a odmah zatim i crveni.

Turska je povela golom kapitena Hakana Čalhanoglua u 51. minutu.

Ipak, Česi se nisu predavali već su napadali sa igrčem manje, što im se isplatilo u 66. minutu, kada je kapiten Souček izjednačio rezultat.

Čehe je samo pobeda vodila u osminu finala, pa je ekipa selektora Ivana Hašeka bacila sve karte u napad.

Kada se čekao poslednji zvižduk rumunskog sudije, Turska je došla do gola preko rezerviste Čenka Tosuna, samim tim i do drugog mesta u grupi.

U drugoj utakmici Grupe F, Gruzija je savladala Portugaliju 2:0.

Kako je prošao dan na Euru možete pogledati u blogu uživo.

image