Sport

Šurbatović: Ne verujem da Stojković može da preokrene stvari

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, ne veruje da selektor Dragan Stojković može da preokrene stvari u ekipi posle dva vezana velika takmičenja na kojima su "orlovi" bili poslednji u grupi
Šurbatović: Ne verujem da Stojković može da preokrene stvari© TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Na pitanje Tanjuga da li veruje da selektor Stojković može da preokrene situaciju u ekipi posle dva poslednja mesta u grupnim fazama na dva velika takmičenja (Svetsko i Evropsko prvenstvo), Šurbatović je dao kratak i jasan odgovor.

"Ne verujem."

Usledilo je pitanje o statusu selektora Stojkovića.

"Meni je ovo treće veliko takmičenje, ja sam generalni sekretar, nemam mnogo veze sa takmičarskim delom. Ja sam kao navijač nezadovoljan, tri puta nismo prošli grupu i ja to prihvatam kao odgovornost svih nas koji smo u timu. Mislim da je to neuspeh. Videli ste da je Gruzija pobedila Portugal", dodao je Šurbatović.

Zatim je istakao da se postavlja pitanje realnih mogućnosti naših fudbalera.

"Nisam optimističan, ja sam pesimističan po pitanju našeg fudbala. Veliki je problem da nemamo mlade igrače, da u domaćim klubovima angažujemo strane igrače, ne stvaramo domaće stručnjake. Vidite šta nam se dešava s mlađim kategorijama, menjamo trenere i selektore kao na traci, nema sistemskog rada, nema znanja, nema struke", podvukao je Šurbatović i zatim potvrdio da će uskoro napustiti FSS.

"Ja sam odavno najavio povlačenje i prelazak na drugu funkciju. Što se tiče moje ostavke, ja sam još pre Evropskog prvenstva najavio, iz drugih razloga, i razgovarao sa mojim najbližim saradnicima da ću napustiti funkciju posle EP. Imamo mi tu mnoga važnija pitanja o kojima bi stručna javnost trebalo da razgovara. To su kuda ide srpski fudbal, ko će zameniti ove igrače koji su nastupali na EP. Slede nam ozbiljne utakmice u Ligi nacija već od septembra, a onda od marta kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ja sam, kao neko ko je dugo u fudbalu, ozbiljno zabrinut za budućnost", istakao je Šurbatović.

image