Sport

Dobar žreb za Novaka na Vimbldonu - kvalifikant na startu, Siner i Alkaraz u drugoj polovini

Novak Đoković, drugi nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu, u prvom kolu igraće protiv kvalifikanta Vita Koprive, dok bi sa najvećim rivalima, Janikom Sinerom i Karlosom Alkarazom, mogao da se sastane tek u finalu
Dobar žreb za Novaka na Vimbldonu - kvalifikant na startu, Siner i Alkaraz u drugoj poloviniGetty © Alex Davidson

Po svemu sudeći, Novak će igrati na ovogodišnjem Vimbldonu, gde je postavljen za drugog nosioca.

Srpski teniser će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta - Čeha Vita Koprive, koji je u poslednjem kolu kvalifikacija eliminisao znatno poznatijeg Franzuza Rišara Gaskea.

Ono što je dobra vest za Novaka je da je izbegao duele sa Janikom Sinerom i Karlosom Alkarazom sve do potencijalnog finala, pošto se prvi i treći nosilac u Londonu nalaze u gornjoj polovini žreba.

U drugom kolu bi ga čekao bolji iz duela Džejkoba Firnlija (Velika Britanija) i Alehandra Moro Kanasa (Španija).

Tomas Martin Ečeveri iz Argentine je najrealniji potencijalni rival Đokoviću u trećem kolu, dok u osmini finala na Novakovom putu stoji Danac Holger Rune.

Đoković bi u četvrtfinalu potencijalnio mogao da igra protiv Huberta Hurkača, dok bi ga u polufinalu čekao duel sa jednim od ruskih tenisera - Danilom Medvodevom ili Andrejom Rubljovom.

Miomir Kecmanović turnir počinje protiv Indijca Nagala, Dušan Lajović će imati težak zadatak protiv Grigora Dimitrova, dok će Laslo Đere ukrstiti rekete sa Lukom Pujom.

Treći grend slem u sezoni igra se od 1. do 14. jula, a titulu brani Alkaraz, koji je prošle godine u finalu savladao Novaka Đokovića.

image