Sport

Dva igrača Srbije izabrana u tim najvećih razočarenja na EURO 2024

Italijanska "Gazeta delo sport" izabrala je svoj tim od 11 fudbalera koji su po njima najviše razočarali tokom grupne faze Evropskog prvenstva
Dva igrača Srbije izabrana u tim najvećih razočarenja na EURO 2024Getty © picture alliance / Contributor

Posle slabih rezultata "orlova", i dva reprezentativca Srbije pronašla su mesto u ovoj ne baš idealnoj postavi turnira.

Njihovo viđenje je da su Sergej Milinković-Savić i Dušan Vlahović u potpunosti podbacili, dvojica fudbalera na koje su Italijani proteklih godina navikli da gledaju u Seriji A.

Za Milinković-Savića, "Gazeta" je kao glavni problem navela njegov odlazak u Saudijsku Arabiju.

"Srpski Milinković se izgubio u arapskoj pustinji. Njegov dubler bio je Sergej sa Evropskog prvenstva. Pravi primer sa tržišta: ako se prepustite zovu novca, ako mislite da je vredan rizika od pada tempa i konkurentnosti, onda vam veliki reprezentativni turniri ispostavljaju račun. Samo je jedan Kante", obrazlaže pomenuti medij svoj izbor.

"Koji je pravi Vlahović? Još nije jasno. Ovaj EURO 2024 je bio loš. Protiv Slovenije ga je zamenio Luka Jović, koji je postigao izjednačujući gol. Protiv Danske je zamenio Ilića i nije promenio tok remija 0:0. Loš period, što je video i zabeležio i Tijago Mota", napominje italijanski list.

Pored Srbije, među najvećim razočarenjima su i po dvojica Škota, Hrvata i Francuza, a kompletan tim izgleda ovako: Dominik Livaković – Đovani Di Lorenco, Antonio Silva, Rajan Porteus, Endrju Roberston – Marcelo Brozović, Sergej Milinković Savić – Antoan Grizman, Džad Belingem, Usman Dembele – Dušan Vlahović.

Isti list je sastavio i tim od najboljih 11 grupne faze u kojem, krajnje očekivano, nema srpskih fudbalera:

Giorgi Mamardašvili – Jozua Kimih, Pepe, Rikardo Kalafjori, Mark Kukurelja – Ngolo Kante, Fabijan Ruiz, Marsel Zabicer – Jamal Musijala, Žorž Mikautadze, Niko Vilijams.

image